
حملات سایبری دولتهای غربی به خصوص ایالت متحده و روسیه ظاهرا تمامی ندارد. پس از شایعه پراکنی دولت اوباما در خصوص دست داشتن هکرهای روسیه در حملات چند وقت پیش به سرورهای واقع در ایالت متحده که منجر به ارسال سیل عظیمی بازدید و در نتیجه از دست رفتن سرورهای آمریکا شده بود، صبح امروز منابع خبری روسیه خبر رسمی هک شدن بانک مرکزی کشورشان و از دست رفتن ۳۱ میلیون دلار پول را منتشر کردند و با توجه به اینکه هنوز و به طور رسمی دولت پوتین، شخص، سازمان یا دولت خاصی را متهم نکرده باید منتظر ماند و دید که واکنش دولت روسیه به این حمله سایبری چگونه خواهد بود. گفته میشود ۳۱ میلیون دلار پول معادل دو میلیارد روبل روسیه به واسطه این حمله از حسابهای بانک مرکزی روسیه خارج و از دست رفته است. بنا به اظهارات مقامات ارشد بانک مرکزی روسیه گفته شده است که مقصد اصلی هکرها دستیابی به مبلغی فراتر از ۳۱ میلیون دلار یعنی در حدود ۷۸ میلیون دلار بوده است.
مقامات روسیه هنوز اظهارات دقیق و مشخصی را در خصوص این اقدام و راه نفوذ هکرها منتشر نکردهاند.
شنود اطلاعات شخصی کاربران، جاسوسی پیامها و دسترسی به موقعیت مکانی یا عکسهای گالری از جمله اتهاماتی است که با ورود رباتها به تلگرام، بر سر زبانها افتاد و تا حدی اطمینان کاربران به فضای این پیامرسان را از بین برد، اما اینکه رباتها تا چه اندازه میتوانند فعالیت مخرب داشته باشند، مورد بحث است.
حتی قدرتمندترین رمزهای عبور هم از دست هکرها در امان نیستند و به گفته سامی کامکار، بعضی از مواقع یافت رمز عبور چندان هم به طول نمی انجامد. وی اخیراً به کمک یک مایکروکامپیوتر 5 دلاری رزبری پای و نرم افزاری رایگان، دستگاهی ساخته که می تواند ظرف 30 ثانیه، صفحه قفل را دور زده و دری پشتی در کامپیوتر ایجاد کند که حتی بعد از جدا شدن دستگاه از پورت USB هم عمل می کند.